6. Can Bruguera

El Vilassar dels segles XVII-XVIII segueix basant la seva economia en l’agricultura, però ja trobem consolidats un seguit d’oficis que donaran lloc a una societat menestral. El vi i la seva comercialització seran fonamentals en el creixement del nostre poble.

Moltes masies esdevenen grans casals, com can Bruguera, on destaca el gran celler del segle XVIII amb les seves bótes, premses, cubs i estris per a l’elaboració de vi i aiguardent.

El Celler de Can Bruguera

can_bruguera

El Celler ocupa la planta baixa de la casa de can Bruguera, casa de senyors reformada a finals del s. XIX i que ocupa l´antic emplaçament del mas Dilmer documentat ja al s. XIV.

El celler té dos grans àmbits: un espai d´entrada amb diferents elements relacionats amb l´elaboració del vi (premses, tines, eines, portadores, etc..) i un espai lateral on reposen una vintena de grans botes de roure.

celler_can_bruguera

El celler està conformat per diferents espais amb volta catalana de rajola i arcs de plec de llibre. El Museu va elaborar un audiovisual que explica el llinatge i la història de la casa i de la família Bruguera.

Fotografia de 360º del interior del Celler de Can Bruguera

 

Descarrega aquest dibuix

6_Celler_VilassarPintaMoltBe