10. Museu Arxiu de Vilassar

El nostre poble té un patrimoni arqueològic, històric, natural i immaterial que cal preservar i difondre. El Museu Arxiu, situat a la masia de can Banús, mostra, mitjançant l’exhibició permanent, les exposicions temporals, l’arxiu històric i les seves activitats i el nostre llegat patrimonial.

Des de la prehistòria fins als nostres dies trobem testimonis que, malgrat el pas del temps, ens fan redescobrir la nostra història com a poble i com a societat.

Som un poble mil·lenari amb un gran futur per davant!

El Museu-Arxiu de Vilassar de Dalt té com a finalitat la conservació i difusió del patrimoni arqueològic, arquitectònic, històric, natural i cultural de Vilassar de Dalt (Maresme) i el seu entorn. Situat a la masia de Can Banús, els seus fons s’engloben en quatre col·leccions: l’arqueològica, la tèxtil, la històrica i l’arxiu històric. Constituït el 1961, el Museu-Arxiu forma part de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona i és la seu del Centre de Documentació del Parc de la Serralada Litoral. Els seus fons es mostren al públic a través d’exposicions temporals de producció pròpia, organitzades per les seccions d’història, fotografia, tèxtil, ciències naturals i arqueologia. A més, el Museu-Arxiu gestiona el jaciment arqueològic dels forns romans de la Fornaca.

CanBanus_MuseuVilassar

Can Banús

Can Banús és una masia del nucli urbà que acull el Museu-Arxiu de Vilassar de Dalt des de 1974. Està documentada el segle XIV com a mas Canal, com a mas Serra els segles XV i XVI i com a can Banús des del segle XVII. Conserva dos finestrals gòtics i la porta principal amb arc del tipus de plec de llibre, a més del jardí romàntic.

CanBanus_Museu

 

Pàgina del Facebook del Museu Arxiu de Vilassar de Dalt

wikipedia Enllaç wikipedia:
https://ca.wikipedia.org/wiki/Museu-Arxiu_de_Vilassar_de_Dalt

 

 Descarrega aquest dibuix

10_Museu_VilassarPintaMoltBe